dilluns, 19 d’agost del 2019

El nostre primer programa amb Arduino IDE.

En aquesta entrada de la bitàcola anem a parlar de la estructura d’un programa fet amb l’Arduino IDE. Per a abordar aquesta tasca ens ajudarem del programa Blink el qual ve inclòs amb el mateix Arduino IDE.

Per obrir-ho anirem al menú Arxiu –> Exemples -> Bàsics –> Blink

Una vegada obert ens apareixerà un codi com el següent:

Si ens fixeu el codi té dues parts. Un part que englobada dins del void setup i una altra dins del void loop. Què funció tenen?

Totes les ordres que posem dins del void setup només seran processades per l’Arduino una vegada. Aixó es farà en el moment que l’Arduino comence a funcionar.

En aquest cas estem informant que el connector 13 que està lligat al díode LED intern a l’Arduino UNO serà utilitzat com una eixida. Recordem que els connectors digitals poden actuar tant com a entrada com a eixida.

Seguidament trobem el void loop. Totes les ordres que es troben dins d’aquesta part seran processades cíclicament fins a l’infinit (o fins a que apaguem l’Arduino). En el exemple, el que estem informant a l’Arduino es que primerament encenga el díode LED, que espere 1 segon (1000 mil·lisegons), després que apague el díode LED i espere de nou 1 segon. Això es farà de manera repetitiva. El resultat es que vorem parpellejar el díode LED que hi ha a la placa de l’Arduino.

Ara us anime a modificar el codi i observar el canvis al vostre Arduino.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.