dilluns, 19 d’agost del 2019

Espais col·laboratius Maker

Saps que és un espai col·laboratiu Maker?

Es tracta d’un espai físic on la gent compartix recursos i coneximents, treballen en projectes i construeixen coses. Aquestos espais proporcionen eines i un lloc on poder desenvolupar les nostres idees. A vegades compten amb gent experta però és més habitual que siguen els mateixos socis qui s’ajuden uns als altres.

Aquestos espais uneixen a gent de molts àmbits diferents no sòls de l’enginyeria si no també de la computació i el disseny, per tant, podem dir que és un espai clarament multidisciplinar.

Com funciona?

Normalment té un funcionament totalment obert amb activitats informals i no programades encara que, de quan en quan, s’utilitza el mateix espai per fer alguna xerrada prèviament convocada per a tractar algun tema interesant del qual un soci tanga coneixement. Aquestes xerrades no son remunerades i tracten d’un tema específic com por ser la utilització de la impressora 3D, com tallar amb làser o, fins i tot, com utilitzar una màquina de cosir.

Per què son importants?

Aquestos espais tenen un aprenentatge autodirigit. És d’un caràcter pràctic amb la interacció continua tant per part d’inventors com de creadors. Es tracta d’un aprenentatge col·laboratiu amb el suport de altres companys on es fomenta el treball en equip. A més aquest aprenentatge es basa en la cultura de l’aprendre fent i provant.

En Alacant compten amb el MakerALC però pots trobar aquestos espais en moltes altres localitats.

Us anime a conèixer-los de primera mà.

Si vols més informació visita la web del espai Maker de Alacant: http://www.makeralc.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.