dilluns, 19 d’agost del 2019

Programació: Diferència entre els cicles While, Do-While i For

A l’hora de programar un projecte amb Arduino cal conèixer els diferents tipus de bucles (cicles) que existeixen i, sobretot, les seues diferències ja que, caldrà utilitzar un o un altre depenent de la necessitat.

Per a la gent que està començant comentar que un bucle és una seqüència de codi que pot repetir-se (o no) una o més vegades.

Quan vam explicar el nostre primer programa amb Arduino vam veure que hi ha un bucle que es repeteix sempre (void loop) https://ealfarocapxii.blogspot.com/2019/08/el-nostre-primer-programa-amb-arduino.html. Hi ha ocasions que necessitem que una part del codi es repetisca més d’una vegada. Ho aclarim en els següents exemples:

Bucle While

Quan arribem a un bucle While primer avaluem si es dona la condició per a executar el codi que conté i, després, torna a avaluar si es complís la condició. Aquest procés es repetís fins que la condició deixa de complir-se.

Bucle Do-While

Aquest cicle es una variació de l’anterior i, la principal diferència, és que almenys s’executa una vegada finalitzada la qual és quan verifica si la condició continua complint-se.

Bucle For

Aquesta estructura cíclica es diferent a les anteriors en quant es coneix amb antelació el nombre de vegades que s’ha de repetir el codi que va dins d’aquest cicle.

És molt important conèixer aquestes estructures i utilitzar-les correctament als nostres programes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.