dilluns, 19 d’agost del 2019

Un poc d'història

La domòtica apareix per primera vegada a la dècada dels anys 70 en el mateix moment que es creen els primers dispositius de automatització en edificis.

Però, no va ser fins al anys 80 quan el sistemes integrats s’utilitzaren a nivell comercial per a, després, desenvolupar-se a un aspecte més domèstic. Es el moment en que la domòtica aconseguís integrar els dos sistemes. Per una part l’elèctric i, d’una altra banda, el electrònic per a establir una comunicació integral als diferents dispositius de la nostra llar. Comença la seua expansió sobretot als països més avançats com pot ser el Estats Units, Alemanya i Japó.

El primer programa que va utilitzar la domòtica va ser el Save a els Estats Units en 1984. Aquest programa permetia una millor eficiència i baix consum amb un considerable estalvi d’energia.

Aquestes instal·lacions funcionaven amb el protocol de comunicacions X-10, per tant, podia accedir-se remotament. Els sistema X-10 va ser desenvolupat per Pico Electronics (Escòcia) i permet transmetre dades mitjançant les línies de baixa tensió.

Actualment existeix una oferta consolidada de productes domòtics amb nous protocols de transmissió de dades dins de la era d’Internet amb la possibilitat d’establir comunicacions mitjançant la tecnologia WiFi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.